Om

Pierre Wilén


GOTLÄNNING • FOTOGRAF • KREATÖR


”Photography for me is not looking, it’s feeling.

If you can’t feel what you’re looking at, then you’re never going to get others

to feel anything when they look at your pictures.”

– Don McCullen

OM MIG


Gotlänning, fotograf, kreatör, skådespelare, filmskapare.

Det går att beskriva mig på många sätt, men det bästa är nog att beskåda mina verk för att förstå vem jag är.

Började fotografera redan som 11 åring, då med min moders analoga kamera, sedan dess är jag fast. Jag älskar att fotografera och fånga ögonblicken. De där ögonblicken som kommer att betyda något under en lång tid framöver. Det blir inte bara minnen, det blir även ett dokument från något som varit och aldrig kommer åter.

Jag älskar det analoga just för att man behöver en annan typ av noggrannhet. Jag har mina få antal exponeringar per rulle och måste bruka dem väl. I värsta fall har jag ett enda blad. Att välja filmtyp efter motiv och känsla är också något jag uppskattar.

Jag fotograferar det jag tycker är vackert om som har något att berätta. Fotografier som andra kan njuta av och ha på sina väggar utan att tröttna. Jag tycker också väldigt mycket om att fotografera människor. När deras ögon återspeglar vilka de är och vad de känner just för stunden.

STIL & KÄNSLA


Jag får ofta höra att mina bilder är väldigt suggestiva. Mina fotografier är inte till för alla.

Det viktigaste för mig är att jag själv är nöjd med det foto jag har tagit.

Om fler sedan uppskattar dem ser jag som en fantastisk bonus.

PORTRÄTT


Att fånga en annan människa och kunna visa vem denne verkligen är, det är en utmaning. När någon vill att jag ska fotografera dem så vill jag lära känna personen så att jag kan fånga dem på rätt sätt. Mitt mål är alltid att visa upp det äkta och genuina.

SUGGESTIV


"Tankeväckande, förledande", så står det om definitionen av ordet suggestiv. Det instämmer jag i. Jag vill att mina bilder ska berätta något och väcka en, eller flera, tankar hos den som ser på mina bilder. Jag ber er inte att titta på bilderna. Jag ber er att se på dem. För det är skillnad. Och jag hoppas att du känner något. För det gör jag.

DESATURERADE


Mina bilder är inte färgstarka. Mina bilder är mer matta och urtvättade. Jag gillar den stilen. Det är så jag vill visa min värld. För det finns en charm, något magiskt och alldeles enastående bortom alla starka färger. Jag låter ljuset göra sitt och är inte rädd för att överexponera mina bilder. På så sätt låter jag ljuset skapa magin i miljön jag fotograferar.

Kontakt

För frågor och beställning av fotografier eller en fotografering, vänligen använd följande formulär.